Wie is de Katten au pair 

Een ervaren kattenoppas die katten in hun eigen vertrouwde omgeving verzorgd

De kattenoppas stelt zich voor

ik ben Claudia en woon samen met mijn kat Mo in Rotterdam Noord (Blijdorp). Ik ben opgegroeid met katten om mij heen en kan mij dan ook geen leven voorstellen zonder deze nieuwsgierige eigenheimers.

Voordat Mo in mijn leven kwam heb ik ruim 12 jaar samengewoond met mijn katermaatje Mika. Als kitten gedumpt met zijn broertjes en zusjes waardoor je goed kon merken dat zijn socialisatie niet volgens wens was verlopen. Uit angst kon hij heel agressief reageren, vooral op mensen die zijn grenzen niet respecteerden. Helaas is kattentaal voor de meeste mensen onduidelijk met alle gevolgen van dien. Traumatisch waren vooral de dierenartsbezoekjes! Voor ons beiden kan ik wel zeggen. Gelukkig ontdekte ik katvriendelijke dierenartsen die aan huis komen. Inmiddels is Mika aan nierfalen overleden, maar dankzij regelmatige controle aan huis heeft hij de titel senior met trots gedragen in 'zijn' buurt.  

Mijn ervaring met schuwe en onzekere katten hebben ervoor gezorgd dat ik katten goed aanvoel. Ik laat het aan de kat over hoe en wanneer hij omgang met mij wil. Dit is erg belangrijk omdat een kattenoppas aan huis regelmatig aanvragen krijgt voor katten met een 'gebruiksaanwijzing'.

In 2018 ben ik begonnen met de kattenoppasservice aan huis. Om katten beter te begrijpen heb ik in 2018 een module Kattengedrag (Tinley) gevolgd. Super leuk natuurlijk een paar dagen over katten praten, maar het was vooral erg leerzaam. 

In mei 2024 ben ik begonnen met de opleiding Kattrimmer via Cats Class. Hier leer ik o.a. hoe ik op de vacht op een kat- en vachtvriendelijke manier kan verzorgen. Maar nog belangrijker vind ik het om eigenaren bewust te maken van het het belang van deze vorm van vachtverzorging en hen hierbij te begeleiden indien gewenst.

Wil je meer weten? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Een kennismaking is gratis en geheel vrijblijvend. 

Neem een kijkje in de wereld van de Katten au pair.

Nieuwsgierig geworden naar het werk van een kattenoppas in Rotterdam of ben je net als ikzelf  verslaafd aan leuke kattenfilmpjes? Volg de Katten au pair aan huis via Instagram en geniet mee van de bijzondere momenten en ontmoetingen met (nieuwe) katten die ik ontmoet als kattenoppas in Rotterdam.